Tegenwoordig is het weer zo slecht in België. Knabbelen is mijn favoriete hobby. Ik denk dat karamel popcorn goed bij het slecht weer past. Wat denk je? Ben je hiermee akkoord? Waarom heb ik de karamel popcorn gekozen? Ik zag dat er in bioscopen in België geen karamel popcorn is. Raar hé? In Jakarta bijvoorbeeld, is er karamel popcorn in elke bioscoop. Ik miste karamel popcorn dus wilde ik deze proberen te maken. Dit was de eerste keer dat ik karamel popcorn maakte.
voor 2 personen
Hier zijn de ingrediënten:
- 100 gr popcornmais
- 2 el bruine suiker
- 2 el boter
- 4 el druivensiroop (je kan ook ahornsiroop / honing / agavesiroop gebruiken)
- zout
- vanillepoeder
- 1/2 tl bakpoeder
Tijd: ongeveer 45 minuten
- Kook de popcornmais zonder olie of boter. Als je een microgolfoven hebt, kan je die ook gebruiken.
- Doe de popcorn in de grote kom.
- Nu maak de karamelsaus. Zet het fornuis op een laag vuur. Meng de bruine suiker, de boter, en de siroop in een pan. Wacht tot het begint te koken en voeg dan zout, vanillepoeder, en bakpoeder toe. Zet het vuur uit.
- Giet de karamelsaus naar de popcorn. Meng dat tot het allemaal gemengd is.
- Doe de karamel popcorn op een bakplaat.
- Verwarm de oven in 140º C. Zet de bakplaat 15 minuten in de oven.
- Doe de bakplaat uit de oven. Meng de karamel popcorn nog een keer. Zet dan de bakplaat nog 10 minuten in de oven.
- Ziezo! de karamel popcorn is klaar!
Het is krokant, zoet, en zo gemakkelijk om te maken. Je moet het zeker proberen!
Eet smakelijk! :)
Eet smakelijk! :)
No comments:
Post a Comment