Monday, January 13, 2014

Weten jullie iets over Indonesië?


Halo iedereen! Ik ben Alfi. Ik kom uit Indonesië. Voor ik over Indonesië verstellen, weten jullie iets over Indonesië? Mijn land is in Zuidoost-Azië. We hebben veel eilanden. Er zijn circa 17.500 eilanden. Er zijn ongeveer 250 miljoen inwoners. Dat is 22 keer Belgie. Ik woon in Jakarta. Dat is de hoofdstad van Indonesië. Omdat we veel eilanden hebben, hebben we ook veel lokale talen. Er zijn 721 lokale talen in Indonesië. Elke lokale taal heeft soms een paar dialecten.

Alle, jullie kunnen alle informatie over Indonesië vinden op Wikipedia of Internet.
Vandaag wil ik alleen over de mooie plaatsen in Indonesië vertellen omdat ik graag veel reis. Indonesië heeft veel mooie plaatsen om naar te reizen. We hebben veel bergen, eilanden, zeeën, enzovoort. Ik ben al naar een paar mooie plaatsen gegaan.

Er zijn 4 plaatsen die je zeker moet bezoeken.

1. Borobudur Tempel

Dit ligt naast van mijn geboortestad, Yogyakarta. Borobudur is de grootste Boeddhistische tempel in Indonesië. Ze werkt gebouwd in de 9e eeuw. Borobudur heeft 9 etages. Die stellen de Boeddhistische kosmos. De grote stoepa staat symbool voor het nirvana. In elke muur zijn er mooie afbieldingen gekerfd, die elk een verhaal vertellen. 


2. De Bromo

Bromo is een vulkaan in Oost Java. Ik ben in 2010 naar daar gegaan. Ik ging naar boven om middernacht om de zonsopgang te zien. Dat landschap is erg mooi. Je kan onder je de wolken zien.3. Het Komodo Eiland

Ik ben naar daar in 2011 geweest. Het duurt 3 dagen om van Bali met de bus. Dit was de meest avontuurlijke reis die ik ooit gemaakt heb. We volgden kleine paden om de komodoveranen te zien. Ik heb een paar echte komodo gezien. Het is erg gevaarlijk als je je regels hebt omdat de komodo door bloed wordt aangetrokken. Komodo heeft giftig speeksel.


4. Het Gili Trawangan Eiland

Gili Trawangan is een exotisch eilandje. Dit eiland is echt goed voor een huwelijksreis. Je kunt hier snorkelen of duiken. Je kunt  prachtige  panoramas vinden onder de zee. Het heeft kleurrijke koralen en mooie vissen. Ik snorkel graag. :))
3 comments:

Crystal Jude said...

Wat leuk, Alfi! I can see your Dutch is improving so fast! Veel succes!

Crystal Jude said...

I can see your Dutch is improving so fast!!!! Echt cool!!! Ik ben trots!

Alfi Yusrina said...

Bedankt Crystal! en voor je ook, veel succes! :))